13.9.24

ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ 2024 – Χαιρετισμός της κ. Αικατερίνης Τζιτζικώστα

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και Επίτιμη Πρόεδρος των ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα απέστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ»
« Κύριοι….
Είναι ιδιαίτερη τιμή να χαιρετίζω σήμερα ως επίτιμη πρόεδρος του οργανισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» τους συμμετέχοντες στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO υποστηρίζει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες όπως η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Μουσικής και Αθλητισμού πιστεύοντας πως η τέχνη είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας, μια παγκόσμια διαχρονική αξία που ενώνει τους ανθρώπους και τις κουλτούρες αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει και στην καλλιέργεια της προσωπικότητας.

Οι Διεθνείς Αγώνες Θεάτρου, Μουσικής και Αθλητισμού αποτελούν αναβίωση των αρχαίων θεατρικών αγώνων που θεσπίστηκαν από τον Βασιλιά Αρχέλαο και διαρκούσαν εννέα μέρες, όσες και οι Πιερίδες Μούσες.

Η διοργάνωση συνέβαλε στην Πανελλήνια αναγνώριση του αρχαίου Δίου ως σημαντικού θρησκευτικού και πολιτιστικού κέντρου των Ελλήνων.

Θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία στα ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ 2024 και να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλετε για την ευαισθητοποίηση και την πνευματική αναβάθμιση των μαθητών.»