23.8.24

ΑΧΑΙΑ ΦΙΛΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΙΚΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ ' Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ' [ΦΩΤΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ -ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ]

Ο «Τρίτος Καθρέφτης» ξεκίνησε το ταξίδι του από το Δήμο Καλαβρύτων, με στόχο την καρδιά του αναγνωστικού κοινού. Την Παρασκευή έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Τρίτος Καθρέφτης» της Ανδρονίκης Παξιμαδάκη στο ιστορικό και ακόμη «ζωντανό»χωριό Φίλια Καλαβρύτων. 
Πρώτη συγγραφική προσπάθεια της πολυάσχολης Νίκης που έχει πάντα επίκεντρο την προσφορά στον συνάνθρωπο.
 Ο «Τρίτος Καθρέφτης» θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο αυτό βελτίωσης εάν δεν ήταν πολλά περισσότερα. 
Είναι μια επιστημονική έρευνα κ παράλληλα κατάθεση ψυχής για όλους τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές στην παρουσίαση: 
Οι κ.κ.Ιατρός Γ. Παπαπαναγιώτου, Αντιπρόεδρος της Αδελφότητος Φιλιωτών Α. Οικονόμου, … Νάσος Καλδήρης και ο δημοσιογράφος Μπ. Παπαπαναγιώτου. 
Επίσης, εξ αποστάσεως, συμμετείχε με κριτική του βιβλίου ο καθηγητής κ. Τ. Παπαδέλλος. 
Χαιρετισμό απεύθυναν ο εφημέριος του χωριού Πατέρας Δημήτριος Σταθακοπούλος και η πρόεδρος της κοινότητας Μ. Νταφαλιά. Συντονιστής της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Αδελφότητας Φιλιωτών Γ. Μητρόπουλος. Συμπατριώτες όλοι τους, του συζύγου της κ. Παξιμαδάκη, οδοντιάτρου Ηλία Κόλντηρη, ακούραστου ενεργού πολίτη στον τόπο του αλλά και ευρύτερα. 
Η συγγραφέας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του κοινού που είχε κατακλείσει την αίθουσα του δημοτικού σχολείου το οποίο πλέον χρησιμοποιείται ως πνευματικό κέντρο. 
Η κ. Παξιμαδάκη επισήμανε πως τόλμησε να εκτεθεί συγγραφικά γιατί πιστεύει βαθειά στις δυνατότητες του ανθρώπου ο οποίος, σε αυτή την ιδιόμορφη καμπή της ιστορίας βάλλεται και κινδυνεύει να χάσει την ουσία της ύπαρξης του. Κλείνοντας ανέφερε πως επιθυμία της είναι, τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου της, να διατεθούν ώστε το σχολείο να μεταμορφωθεί σε ένα πρότυπο πολιτιστικό - πνευματικό κέντρο για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.