29.6.24

BLACK PEARL, Το μυθιστόρημα μιας αληθινής ζωής. Γράφει ο Κυριάκος Προβατίδης

Το μυθιστόρημα
ενός προαναγγελθέντος δράματος.

Το μυθιστόρημα
της ξεχασμένης ελπίδας.

Στην κβαντομηχανική τα ηλεκτρόνια κινούνται γύρω από τον πυρήνα δημιουργώντας ένα νέφος μέσα στο οποίο δε μπορούμε να προσδιορίσουμε τη θέση του ηλεκτρονίου.
Ο Έρβιν Σρέντινγκερ με το πείραμα της «γάτας» του, απέδειξε ότι η πιθανότητα του ζω ή του πεθαίνω είναι σχετική.

Με «χτύπησε» εμένα τον επαγγελματία η κρίση και με αποτελείωσαν τα μνημόνια και η επερχόμενη πανδημία του covid 19.
Οικογένεια, η προοπτική και τα όνειρα μιας ζωής, διαλύθηκαν σε «τρύπια παπούτσια» ή για την ακρίβεια σε παπούτσια που έμειναν στη βιτρίνα να χάσκουν τον περαστικό ή να ξεπουλιούνται όσο- όσο σε υπέροχα γυναικεία πόδια, έκφραση της ανάγκης του κόσμου, να ζήσει ή να αντισταθεί στη λαίλαπα της υγειονομικής κρίσης ή σε οποιαδήποτε άλλη.

Το μυθιστόρημα BLACK PEARL δημιουργεί ένα νέφος καταστάσεων, κρίσεων, αντιλήψεων, χειρονομιών, αναγκών, ερώτων και δολοφονιών, όπου το άτομο έχει να αντιμετωπίσει την αλήθεια κάτω από ένα κλίμα καταστροφής και μηδενισμού.

Σε κάθε κρίση ο υπεύθυνος είναι άγνωστος ή πολλές φορές, δεν υπάρχει άγνωστος και τούτο γιατί, μια οικονομική κρίση, αποτελεί μια ενδογενή μεταφυσικής δομής έκρηξη και παρουσία μιας κατάστασης (καπιταλισμός).

Στο παγκοσμιοποιημενο ερωτικό περιβάλλον, οι ματιές, οι ελπίδες, ωθούν το άτομο και την μικροομάδα να λειτουργήσει σε καθορισμένα πλαίσια ούτως ώστε η «ηδονή» ή η ευχαρίστηση ή η ηρεμία, να καθορίζει τη λειτουργία των μελών της ομάδας.

Η από έξω εμβολή ατόμου ή ατόμων διαρρηγνύει την ισορροπία των σχέσεων και καταστρέφει ή οδηγεί προς την καταστροφή, τη λειτουργία της ομάδας.

Ο πλουτισμός, ο υπαρξιακός εγωισμός, προβάλλουν το εγώ και τις χειρονομίες επάνω στον άλλο, τον διπλανό, ως κατακτήσεις μιας ερωτικής νύχτας ή μιας παρτίδας πόκερ ή ενός απίθανου στοιχήματος τζόκερ.

Η οικογένεια βρίσκεται σε μια κατάσταση αμηχανίας μπροστά στην καταστροφική οικονομική κατάστασή της.

Η θέαση της πραγματικότητας κάτω από το πρίσμα της ανάγκης θολώνει την κρίση και διευρύνει τα όρια της ανοχής.
Μέχρι πότε;

Όταν η τύχη ή οι συνθήκες ή το «τίποτα», μπορούν να ανοίξουν το παράθυρο της ελπίδας που δεν ξέρουμε αν μπει από τις τραβηγμένες κουρτίνες ο θάνατος, η απληστία, η καθημερινή βία, η πρόσκληση της υφαρπαγής της χαράς του άλλου, ή η χαρά της αποκατάστασης , όχι λόγω της κοινωνικής αντίδρασης ή συνοχής, αλλά της τύχης που δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι τύχη.

Το ενεχυροδανειστήριο της ζωής μας, απαιτεί κάθε λίγο και λιγάκι, όχι την εργασία μας, την τιμιότητά μας, ή την ειλικρίνειά μας, αλλά την απόκλιση από αυτό που ο Ρουσώ αποκαλεί «ο άνθρωπος γεννήθηκε δίκαιος».
Αυτή τη δικαιοσύνη, αυτή τη δομή της ανθρώπινης κατάστασης, αυτή των λαθραίων ερώτων, αυτή της υπεκφυγής, αυτή της υποταγής, αυτή της πρόκλησης αυτή της εθελοτυφλίας και ακόμη αυτού, του μέγα ερωτηματικού του πυρήνα του ποιος είναι ο «φονιάς του αδερφού μου», ανασυντάσσει και ερευνά ο συγγραφέας με ένα τεράστιο ερωτηματικό στο τέλος, που εκτινάζει αυτούς που ανατίναξαν την καθημερινότητά μας.



Όταν κάνεις σχέδια, η τύχη έχει τα δικά της...
Ποιος μπορεί να ξεφύγει από την πλεκτάνη της Τύχης;

Το ταξίδι με το BLACK PEARL μόλις ξεκίνησε.
Ζήσε τη διαδρομή, βρες τις απαντήσεις...
Η Τύχη ή οι επιλογές μας διαμορφώνουν;

BLACK PEARL...
Το μυθιστόρημα μιας αληθινής ζωής.
(ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΙΑΝΟΣ, PUBLIC, E-shops & MATI BOOKSTORE

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
"BLACK PEARL"...
Εκδόσεις ΜΑΤΙ.
615 σελίδες, 18 ευρώ