11.9.24

Παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο του Π.Ο.Τ.Α.Π. με έμφαση στην ιστορία και την αέναη φωτεινότητα της Πιερίας-ΦΩΤΟ

 

   Το νέο λογότυπο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) γνωστοποιήθηκε στα συνεργαζόμενα μέλη που εκπροσωπούν θεσμικούς φορείς, στους πολίτες και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Το νέο λογότυπο αντικατοπτρίζει το πολύπτυχο μότο του Π.Ο.Τ.Α.Π.: Αυθεντικότητα – βίωμα – αειφορία - ψηφιακή δράση-συμπερίληψη.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με οικοδεσπότες την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργο Καραλή και την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Προσφωνώντας, την εκδήλωση ο κ. Καραλής πέρα της υποδοχής και των ευχαριστιών στους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη συνέχεια με έμφαση στην αναγκαιότητα της δημιουργίας του λογότυπου «Olympus Riviera Greece» το οποίο θα εκφράζει όχι μόνον τον Π.Ο.Τ.Α.Π. αλλά ολόκληρη την Πιερία.

«Επιλέξαμε την εταιρική μας ταυτότητα με γνώμονα στοιχεία της ιστορικής μας διαδρομής, όπως αυτή εκφράζεται με τη μορφή της Πιερίας ως θεϊκής οντότητας, που φέρει κορώνα τις εννέα Μούσες και περίγραμμα την πολυχρωμία που αποτυπώνει τους ίδιους τους άνθρωποι της, αλλά και τη φύση της γης των Πιεριέων » κατέληξε ο κ. Καραλής.

Στο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε μεταξύ άλλων:
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή καλωσορίζω την κ. Χατζηβασιλείου. Με τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα αναδεικνύουμε πλέον το έργο μας, αλλά και μέσω συνεργειών με Πανεπιστήμια και φορείς της Πιερίας εκφράζουμε το αποτύπωμά μας και μέσω της πληθώρας επιλογών που προσφέρουμε, καταδεικνύουμε τον υψηλού επιπέδου τουρισμό μας. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και συνεργασία στις παραγωγικές μας προτάσεις οι οποίες συμβάλλουν στην καταξίωση του ρόλου μας στο τουριστικό γίγνεσθαι».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Βίκυ Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ που με προσκαλέσατε να γιορτάσουμε μαζί αυτή την συνάντηση. Η χαρά μου διπλή γιατί με την Σοφία συνεργαζόμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια. Διαπίστωσα ότι είστε ένας πολύ καλά οργανωμένος Οργανισμός και αξίζει η ευγνωμοσύνη μας στο έργο που επιτελείται. Ομού και αντάμα θα προχωρήσουμε σε μια ολιστική συνεργασία για τον τουρισμό, καθότι η Πιερία συνδυάζει όσο λίγες περιοχές της χώρας μας τα πάντα, βουνό, θάλασσα, ιστορία, παραγωγικούς ανθρώπους».

Ο δημιουργός του λογότυπου, γραφίστας Σπύρος Τσιλιγκιρίδης παρουσιάζοντας την πρότασή του σκιαγράφησε το περίγραμμα του έργου του αναφέροντας: 
«Οι τρεις λέξεις γένους θηλυκού αλλά και μαγικές.
 Η φιλοξενία, η ευγένεια, η ομορφιά, είναι ίδια η Πιερία. 
Αυτές ήταν και τα εργαλεία που χρησιμοποίησα για την έμπνευσή μου. 
Φαντάστηκα την Πιερία σαν μια κοπέλα όμορφη, ευγενική, ελκυστική, πολύχρωμη.
Το λογότυπο εκφράζει την απλότητα, επιπεδικότητα και συμμετρία».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης και Μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού κα Μαρία Ναβροζίδου.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, τα Μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ. κ. Οδυσσέας Μανωλόπουλος, Στέλιος Ούζας, Δημήτρης Τοπαλίδης, Άρης Νίκας και η κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου.

Επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Πιερίας κα Άννα Τζήκα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Καθηγητής κ. Δημήτρης Αηδόνης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης κ. Κων/νος Κορομπίλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Φορέα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» κ. Θανάσης Μπίντας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κατερίνης κ. Γιώργος Παρθενίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας κ. Βασίλης Αγάκος, ο Αντιπρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Ηλίας Παπάζογλου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λεωνίδας Τσιαντής, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου κ. Γιώργος Πατσιούρης, o Aρχιφύλακας του Αρχαιολογικού Πάρκου και Μουσείου Δίου κ. Νίκος Ζαβαντίας, ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργος Μπρουντζάς, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.