12.6.24

Να ζεις τη ζωή. Να απολαμβάνεις αυτά που έχεις γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη, το δεδομένο γίνεται παρελθόν

Η ζωή κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μας παρασύρει καθημερινά μαζί της, σε ένα μοναδικό ταξίδι αντιθέσεων και εκπλήξεων.
Γράφει ο Μάνος Σαμοθράκης
Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα αλλάζουν οι καταστάσεις στη ζωή μας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν είναι αδύνατον.
Και εμείς, μέσα στο κέντρο της “φουρτούνας”, να ακροβατούμε συνεχώς, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε και να επιπλέουμε.

Είναι φοβερό, πως από τη μία στιγμή στην άλλη, το δεδομένο γίνεται παρελθόν και το αδύνατον γίνεται παρόν και μέλλον.
Η λύπη διαδέχεται τη χαρά και η χαρά τη λύπη. Η βροχή τον ήλιο και ο ήλιος την καταιγίδα. Όλα περνούν, όλα έρχονται!

Να απολαμβάνεις λοιπόν αυτά που έχεις. Δεν είναι δεδομένα, μπορεί μέσα σε λίγες μέρες, λίγες ώρες…να χαθούν. Μην ζηλεύεις, μην βγάζεις κακία, μην κρατάς πείσματα και μούτρα.

Πες αυτά που νιώθεις, ένα “σ’ αγαπώ” που χρωστάς. Μια “συγγνώμη” που χρωστάς. Αγκάλιασε τους γονείς σου, τώρα σε χρειάζονται, όχι να τους ανάβεις καντήλια.

Αγκάλιασε τα παιδιά σου, πάρε τηλέφωνο ένα φίλο που όλο το αναβάλλεις, διότι δεν προλαβαίνεις. Ζήσε τη σημερινή μέρα, σα να είναι η τελευταία σου. Μπορεί και να είναι και να μην το ξέρεις!
Πήγαινε εκείνο το ταξίδι που ονειρευόσουν από παιδί. Αγάπα σα να μην υπάρχει αύριο, έτσι για να γεμίζει η ψυχή χρώματα.

Μην αφήνεις τίποτα για αργότερα. Όλα είναι εδώ μπροστά σου και σε προκαλούν να τα ζήσεις, να τα απολαύσεις, να τα δοκιμάσεις.
Και να ελπίζεις για αυτά που θέλεις. Να πιστεύεις στα όνειρα σου. Να παλεύεις, και μία μέρα θα γίνουν. Τα αδύνατα…θα γίνουν δυνατά.

Να είσαι αισιόδοξος, ανοιχτόμυαλος, δεκτικός, επίμονος, να έχεις πίστη. Η ζωή θέλει αγάπη, χαμόγελο, και αρκετή τρέλα. Για να πάρει χρώμα, να πάρει δύναμη, να πάρει ζωή.

Ναι, μην απορείς! Κάπου στην επόμενη στροφή, σε περιμένει το όνειρο, ο έρωτας, η ευτυχία. Σε περιμένει η ίδια η ζωή.

Τρέξε, μην σταματάς.
Προλαβαίνεις!