26.6.24

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ στο λιμάνι με 10.000 επισκέπτες από δύο κρουαζιερόπλοια την ίδια μέρα


Με το εντυπωσιακό του μέγεθος το Norwegian Getaway, το ένα από τα δύο κρουαζιερόπλοια που έδεσαν ταυτόχρονα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έφερε περίπου 5.500 επισκέπτες στην πόλη και συνέβαλε στην καταγραφή του ρεκόρ προσέλευσης κρουαζιέρας στη βόρεια Ελλάδα.

To αμερικανικό πλοίο, το μεγαλύτερο σε μήκος και χωρητικότητα που έχει δέσει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, έφτασε περίπου στις 08:30 στην πόλη για πρώτη φορά, φέρνοντας 4.000 τουρίστες, που πλησιάζουν τις 6.000 αν συνυπολογιστεί και ο αριθμός του πληρώματος.Την ίδια ώρα και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 08:00 το άλλο κρουαζιερόπλοιο, το Celebrity Infinity έδεσε στον Επιβατικό Σταθμό «Μακεδονία», με 2.500 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα, έχοντας 21 προγραμματισμένες αφίξεις φέτος

Μαζί, τα δυο κρουαζιερόπλοια έφεραν σχεδόν 10.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος στη Θεσσαλονίκη.

Το γιγάντιο Norwegian Gateway, μήκους 326 μέτρων αποβίβασε μεταξύ άλλων και Έλληνες, κατοίκους της Αμερικής. Ομογενείς από τη Βοστώνη δήλωσαν ότι λόγω της κρουαζιέρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ξανά την πατρίδα τους.

Το κόστος για το ταξίδι με το κρουαζιερόπλοιο ξεκινά από 4.000€/ατομο για τους επιβάτες του Norwegian Gateway, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν έως και τις 18:30 στη Θεσσαλονίκη.
   




«Θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης όπως ο Λευκός Πύργος και τα Κάστρα», δήλωσε ο Κυριάκος Καλής από την εταιρεία Cosmatos Shippings. Το πελώριο πλοίο ξεκίνησε από τον Πειραιά, έφτασε στη Θεσσαλονίκη και η επόμενη στάση του θα είναι στην Κωνσταντινούπολη.