1.11.24

Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης: Γνωριμία με τη μουσική για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων

Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τη μουσική και την εκμάθηση των μουσικών οργάνων έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολείων.

Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, καθιερώνοντας κάθε Τετάρτη, την ημέρα Σχολείων, ανοίγει τις πύλες του στους μαθητές, σε μια αναλυτική ενημέρωση, στην οποία η καλλιτεχνική διευθύντρια, Μπέττυ Τσομίδου και οι καθηγητές των διάφορων ειδικοτήτων παρουσιάζουν την ιστορία και την τεχνική εκμάθησης του κάθε μουσικού οργάνου που διδάσκουν, καθώς και την μέθοδο ανακάλυψης της μουσικής μέσα από τον χορό, το παιχνίδι και την μουσικοκινητική αγωγή. Συγχρόνως, οι μαθητές επισκέπτονται και τις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, όπου επίσης μαθαίνουν για την ιστορία και την οργάνωσή της, από τον αρχιμουσικό, Γιάννη Τοπαλίδη.

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοτικού Ωδείου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, τις ώρες 10:00 – 12:00, πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις τμημάτων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κατερίνης, μετά από συνεννόηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών με τη διεύθυνση του Ωδείου.

«Μετά τις σημαντικές παρεμβάσεις στις οποίες προχωρήσαμε για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου και τη στελέχωση των τμημάτων με νέους καθηγητές μουσικής και νέα τμήματα, υλοποιούμε μια ακόμη δράση στο Δημοτικό μας Ωδείο που συνδέεται με την εξωστρέφεια που οφείλει να έχει ένας κορυφαίος πολιτιστικός φορέας της πόλης μας» τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκαβίδης.



Σημειώνεται ότι κατά το σχολικό έτος 2024 – 2025, στο Δημοτικό Ωδείο δημιουργούνται δύο νέα τμήματα: ποντιακής λύρας και παραδοσιακού κλαρίνου, ενώ εντάσσονται στο πρόγραμμα διδασκαλίας τμήματα που είχαν σταματήσει να λειτουργούν: Βυζαντινής Μουσικής, Μουσικοκινητικής – Ρυθμικής Αγωγής (κλασικής-παραδοσιακής κατεύθυνσης), Διεύθυνσης Χορωδίας. Το εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό προσωπικό θα στελεχώσει και τα υφιστάμενα τμήματα (Πιάνο, Βιολί, Φλάουτο, Κιθάρα, Μπουζούκι, Ανώτερα Θεωρητικά – Σύνθεση, Μονωδία, Ακορντεόν, Αρμόνιο, Μοντέρνο Πιάνο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Φλογέρα, Μουσική Προπαιδεία). Επίσης, θα λειτουργήσουν πέντε χορωδιακά σύνολα καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ.Ω.Κ.