6.10.24

Εκδήλωση στις Σέρρες για την Χλόη Κουτσουμπέλη και το λογοτεχνικό της έργο-ΦΩΤΟ

Στην πόλη των Σερρών έλαβε χώρα εκδήλωση-παρουσίαση προς τιμήν τής ποιήτριας Χλόης Κουτσουμπέλη. Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών και τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, οι φιλόλογοι Μαρία Καραθανάση και Δώρα Μπαγανά ανέλυσαν τα έργα τής ποιήτριας Αρχαίος Πίθηκος (εκδ. Εστία), Ιερεμιάδα (εκδ. Πόλις), Σώμα γυμνό (εκδ. Γράφημα). 
Η αίθουσα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών γέμισε από κόσμο, με την ποιήτρια να παρεμβαίνει και να απαντά σε ερωτήσεις.
Εκφράζουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και το αποτέλεσμα αυτής. Ειδικότερα, στις Μαρία Καραθανάση και Δώρα Μπαγανά για την ποιότητα του λόγου τους με τον οποίο προσέγγισαν τα έργα τής Χλόης Κουτσουμπέλη, αναδεικνύοντας αθέατες πτυχές και επίπεδα ανάγνωσης.
Τις θερμές μας ευχαριστίες στις εκδόσεις Εστία και Πόλις για την άψογη συνεργασία, καθώς και στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών και τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών για την επιτυχία τής διοργάνωσης και τις θετικές εντυπώσεις που αποκομίσαμε.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην πόλη τής Κομοτηνής, την 1η Νοέμβρη, με επίκεντρο τα έργα τής Χλόης Κουτσουμπέλη.

Φιλολογικός Όμιλος Ελλάδος