4.10.24

Επίσκεψη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας στον Προϊστάμενο της ΔΥΠΑ

Ζητήματα όπως η επιμήκυνση του χρόνου των επιδομάτων ανεργίας από τους τρεις στους πέντε μήνες, αλλά και η συνεργασία στην συγκράτηση του στελεχιακού δυναμικού στον τόπο μας την Πιερία, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που πραγματοποιήσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ζώβας, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Τοπαλίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Λαλούμης με τον Προϊστάμενο ΔΥΠΑ Πιερίας, κ. Άγγελο Τσίχλη και τον Εργασιακό Σύμβουλο κ. Παύλο Παυλίδη, στα γραφεία της ΔΥΠΑ.

Η συνάντηση

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα και τέθηκαν θέματα που αφορούν την κατάργηση του περιορισμού των 60 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας των ωφελούμενων καθώς και την 12μηνη επέκταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, θέματα που είχε θέσει το ΔΣ της ΠΟΞ σε συνάντηση με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Πρωτοψάλτη στην Αθήνα, και έχουν γίνει αποδεκτά, διευκολύνοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα της Νότιας Πιερίας να υποδεχθούν ωφελούμενους του προγράμματος από τον Ν. Λάρισας. Επίσης αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, μπορούν να περιλαμβάνουν πλέον ορεινούς ή ημιορεινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα το Ελατοχώρι και τον Π. Παντελεήμονα καθώς και 12μηνους προορισμούς όπως το Λιτόχωρο και η Κατερίνη, ακόμη και για χειμερινές αποδράσεις. Μέσα από αυτές τις συνέργειες η Πιερία είναι τέταρτη πανελλαδικά το 2024 στην απορρόφηση εισιτηρίων στο πρόγραμμα κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ωφελούμενους, με προφανή οφέλη για την τοπική οικονομία και την αναγνωρισιμότητα του προορισμού.


Ο Προϊστάμενος της ΔΥΠΑ Πιερίας

Ο κ. Τσίχλης ευχαρίστησε τον κ. Τσιτλακίδη και τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της ΕΞΕΠ για την παρουσία και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει ως Προϊστάμενος για την καταπολέμηση της ανεργίας., αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Στόχος, όπως επεσήμανε ο κ. Τσίχλης είναι η διευκόλυνση της επαφής των πολιτών με την ΔΥΠΑ.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας κ. Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στην αγαστή και αδιάκοπη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο φορέων, με στόχο την διευκόλυνση της επαφής των εργαζομένων με τις επιχειρήσεις, καθώς και την αύξηση της απορρόφησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στην Πιερία.