«Χάσαμε» τον καθηγητή ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗ, που με τόσο ζήλο ασχολήθηκε και διέσωσε την προφορική ιστορία, τα ήθη & έθιμα, τις παραδόσεις, τα τραγούδια και τα τοπωνύμια του χωριού μας, με τα βιβλία του «ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ» & «ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ».
Μου άρεσε πάντα να κάθομαι κοντά του και να μου διηγείται τις συνήθειες, τους θρύλους και τις ιστορίες της παλαιάς Λεπτοκαρυάς.
Κρίμα, είχε να δώσει ακόμα πολλά, για την τοπική ιστορία του . . . χωριού μας.
Καλό ταξίδι δάσκαλε . . .
δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Από τη σελίδα: Ιωάννης Τζιώλας-Λεπτοκαρυά: παλιές φώτο, παραδόσεις, ήθη & έθιμα.
* Εκτός από το συγγραφικό του έργο, ο Γιώργος Χατζής, διατηρούσε ραδιοφωνικό σταθμό, αρθρογραφούσε στον τοπικό τύπο με συχνές παρεμβάσεις.
*** O Eικαστικός ΑΣΤΕΡΗΣ ΓΚΕΚΑΣ έγραψε για το θάνατο του Γεωργίου Χατζή :
Συλλυπητήρια στην οικογένεια .Κάθε τόπος πορεύεται με την μνήμη του προίκα και οδηγό .Αν η Λεπτοκαρυά θέλει να έχει μνήμη πρέπει να θυμάται ότι οφείλει πολλά στον Γιώργο Χατζή .
Εκπαίδευση ,λαϊκή παράδοση ,δημοτικό τραγούδι ,ιερή υμνωδία .
Πολυετή υπηρεσία στα ψαλτήρια του χωριού ,διέσωσε το δημοτικό τραγούδι της Λεπτοκαρυάς με παραδειγματικό επιστημονικο τρόπο και τραγουδούσε υπέροχα κοντά στην χορωδία που δημιούργησε .Με τα βιβλία του έβαλε πυλώνες μελέτης της λαϊκής παράδοσης της Λεπτοκαρυάς .Στην εκπαίδευση ίδρυσε το ιδιωτικό Γυμνάσιο που αποτέλεσε βασικό επιχείρημα να ιδρυθεί στην Λεπτοκαρυά το Δημόσιο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς .Ήταν πρωτοπόρος Υπάρχει προσωπική σφραγίδα του στην δημιουργία του νέου κτηρίου του Γυμασιου ,ήταν ακουραστος ,εργατικός και έβλεπε πάντα μακρυά .Ένας πολύπλευρος άνθρωπος με ικανότητες μοναδικές ,όπως πχ στην ζωγραφική και στην συγγραφή .Συνάδερφος μου γύρω στα είκοσι χρόνια έζησα την αγάπη του για τον τόπο από κοντά .Αν πρέπει να ονοματιστούν δρόμοι νέοι στην Λεπτοκαρυά πρέπει να γίνει δρόμος Γεωργίου ΧΑΤΖΗ ,μνήμη σε ανθρωπο της Λεπτοκαρυάς που αφηνει ισχυρό αποτύπωμα στις προσπάθειες για τον τόπο .
Θερμα συλλυπητήρια στην οικογένειά του ,καλο ταξίδι συνάδερφε Γιώργο στο φως με αιώνια μνήμη...