26.8.24

Η είσοδος της Κατερίνης τη δεκαετία του ΄50 -φωτο

Η άτυπα επίσημη είσοδος της Κατερίνης κατά τη δεκαετία του ΄50. Εκεί στήνονταν αψίδες και οι τοπικές αρχές υποδέχονταν τους επισήμους που επισκέπτονταν την πόλη. Αριστερά τα δένδρα ανήκουν στην πλατεία Φρουραρχείου (σήμερα Ηρώων) με το περίπτερο του Συβρίδη και την οικία Παν.Σεϊτανίδη. 
Δεξιά το κτίριο είναι η οικία Θεοδ. Χατζόγλου πρίν γίνει καπνεργοστάσιο ενώ πίσω από τον περίβολο με τις κολόνες είναι η αυλή της οικίας Αναγνώστου (παλαιό Δεσποτικό).

  
Στην  φωτογραφία το ίδιο σημείο στα μέσα της δεκαετίας του ΄60.
...


Δεξιά στις φωτογραφίες, η κατοικία και το καπνεργοστάσιο του Θεόδ. Χατζόγλου στη γωνία των οδών Ειρήνης και Εφέσου της πόλης Κατερίνης.
Αποτέλεσε κληροδότημα του αναφερόμενου καπνέμπορου προς το κράτος και σ΄ αυτό εγκαταστάθηκαν προς το τέλος της δεκαετίας του ΄80 το ΚΑΠΗ, η ΝΕΛΕ, το Φεστιβάλ Ολύμπου, η Μέριμνα Παιδιού ως και άλλες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας Πιερίας. Ονομάστηκε ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Η απόπειρα εκσυγχρονισμού του στο τέλος της πρώτης δεκαετίας του 2000 σταμάτησε λόγω διακοπής των πιστώσεων. Έκτοτε είναι κενό και κλειστό.


Του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΛΠΑΚΤΣΟΓΛΟΥ