29.7.24

«Μπαμπάδες με ρούμι»! Άφθονο γέλιο και χειροκρότημα στο αρχαίο θέατρο Δίου!!! 30 ΦΩΤΟ


Η θρυλική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, «Μπαμπάδες με ρούμι», με χιούμορ που «σκοτώνει», πέρασε από το αρχαίο θέατρο Δίου στα πλαίσiα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου. 
κωμωδία που σκορπάει άφθονο γέλιο και για όσους έχουν ξαναδεί την παράσταση, θα διαπίστωσαν τον "εκσυγχρονισμό" των κειμένων με επίκαιρα πρόσωπα και γεγονότα, εμπλουτισμένη και ανανεωμένη, γεγονός που την καθιστά διαχρονική !!

Πρόκειται για μια αιχμηρή σάτιρα που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996 και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. Μια κωμωδία, στην οποία καθρεπτίζεται ο Έλληνας και οι συμπεριφορές του, η υποκρισία, το ψέμα, η επίδειξη, οι μηχανορραφίες για τον εύκολο πλουτισμό...

Τα πρόσωπα της ιστορίας είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».
Και τι κάνουν τελικά αυτά τα ανόητα καθάρματα;
Σερβίρουν κάτι υπέροχους «Μπαμπάδες με ρούμι» με λιγουλάκι δηλητήριο και… όποιον πάρει ο χάρος.

Η παράσταση θα μείνει αξέχαστη γιατί πρόσφερε γέλιο μέχρι δακρύων. Απολαυστικοί όλοι και όλες οι ηθοποιοί, απέσπασαν το έντονο χειροκρότημα και δέχθηκαν συγχαρητήρια από το κοινό, που προχώρησε σε εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού.




Συγγραφείς - σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.