17.6.24

« Vatan η Γλυκοφιλημένη». 10 Φωτοστιγμές από την βιλιοπαρουσίαση

Φωτοστιγμές απ’ την εξαιρετική παρουσίαση του Σαββάτου(15-06-2024) που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Αιολικών Μελετών (Ε.Α.Μ.) και η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου (Ε.Λ.Α.), στο Καλλιμάρμαρο Εκπαιδευτήριο της Καλλονής. Ήταν η Πρώτη δημόσια παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο: « Vatan η Γλυκοφιλημένη», του συγγραφέα Δρ. Δημήτρη Μπούμπα Προέδρου της Ε.Α.Μ., το οποίο ήδη βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Την σεμνή αυτή πνευματική εκδήλωση χαιρέτισε με φιλόφρονες λόγους η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής Χριστίνα Σαμίου. Για το βιβλίο μίλησαν:
η Στέλλα Πετρίδου, λογοτέχνις, Ποιήτρια Στιχουργός και Πρόεδρος της Ε.Λ.Α.
ο Δρ. Μάκης Αξιώτης ιατρός, ερευνητής, ζωγράφος και συγγραφέας.
Οι παραπάνω εκλεκτοί ομιλητές προσέγγισαν το έργο σ’ όλες τις μυθοπλαστικές περιγραφές, με ερμηνεία των γεγονότων, έρευνα σε βάθος με αναγωγή στα τεκμήρια και με αδιαμφισβήτητη επιστημοσύνη.
Αποσπάσματα του ιστορικού μυθιστορήματος διάβασε η Πέρθα Καλέμη Ταμίας της Ε.Α.Μ., Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Λ.Α., Ποιήτρια.
Ο ιστορικός συγγραφέας Δρ. Δημήτρης Μπούμπας, τον οποίο διακρίνει η μυθοπλαστική ικανότητα, λόγω και των οικογενειακών του καταβολών στην αντιφώνησή του είπε 2 λόγια από καρδιάς για το έργο του και ευχαρίστησε τις προλαλήσασες, τον προλαλήσαντα, τους επισήμους και το εκλεκτό κοινό. Μεταξύ εκείνων που τίμησαν την εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Κοινωνικής Μέριμνας Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Β. Αιγαίου κ. Άρης Ελευθερίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των δύο Φύλλων και Διά βίου Μάθησης κ. Ζαχαρούλα Ιωακείμ και αρκετοί λογοτέχνες και φίλοι. Εκ μέρους της Επιστημονικής Ένωσης της Εταιρείας Αιολικών Μελετών και της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου σας ευχαριστούμε όλους θερμά που τιμήσατε την πνευματική μας εκδήλωση και σας ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι!!!