28.6.24

Τέμπη: Εντόπισαν το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας σε οικόπεδο ιδιώτη στη Θεσσαλονίκη

Σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε μετωπικά με το επιβατικό Intercity 62 στις 28 Φεβρουαρίου 2023. 
Το κοντέινερ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική σύγκρουση.

Με έγγραφό του, ο εφέτης ανακριτής έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια εντός της ημέρας στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αλλά και επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Υπενθυμίζετα ότι με έγγραφό της προς το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Hellenic Train έχει δηλώσει πως το φορτίο των 13 βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας περιείχε τρόφιμα, μπύρες αλλά και λαμαρίνες. 
Συγκεκριμένα -όπως υποστηρίζει η Hellenic Train- τα δύο πρώτα κοντέινερς μετά την μηχανή ήταν κενά φορτίου, τα βαγόνια με κοντέινερς που έμειναν εντελώς άθικτα από τη σφοδρή σύγκρουση, μετέφεραν μπίρες και τρόφιμα και τα επόμενα πλάκες σιδήρου που διασκορπίστηκαν από την σύγκρουση στο σημείο.