8.6.24

8.500 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας των Ελλήνων στην Ολυμπική Πιερία! Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη- 30 ΦΩΤΟ

Η "Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Πολιτισμό στην Πιερία" πραγματοποίησε (Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024) στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης εκδήλωση-παρουσίαση με θέμα «Ταξίδι στην Ιστορία της βόρειας Πιερίας», εστιάζοντας στα μεγάλης αξίας ευρήματα που έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη και που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων παραμένουν χωρίς αξιοποίηση ή ακόμη και αναφορά. Πρόκειται για μια αδιάκοπη πορεία στο χρόνο, από την 7η χιλιετία π.Χ. μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο, η οποία παρουσιάστηκε περιληπτικά μέσα από μια αφήγηση, στην οποία η Ποίηση κι η Τέχνη έδεσε με την πληροφορία-ενημέρωση. Ένα ταξίδι που στόχο είχε να προβάλλει, να κάνει γνωστούς στο κοινό τους θησαυρούς του Πολιτισμού αυτού του τόπου και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανάγκη διάσωσης, ανάδειξης και προβολής όλων αυτών στο χώρο που κατασκευάστηκε για το συγκεκριμένο σκοπό.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Πολιτισμό στην Ολυμπική Πιερία αποτελεί μία μη κερδοσκοπική, άτυπη, εθελοντική, υπερκομματική και χωρίς νομική υπόσταση ομάδα, η οποία κάνει κινήσεις υπέρ του Πολιτισμού της ενδιαφερόμενης περιοχής από το 2021 και αποτελείται από μέλη-φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τελευταία έχει καταθέσει αίτημα στο ΥΠΠΟ σχετικά με την πλήρη λειτουργία της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας και την αλλαγή ονοματοδοσίας σε Μουσείο, καθώς και την επιστροφή όλων των ευρημάτων στον τόπο τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα της πρωτοβουλίας των πολιτών, στηρίζουν πλέον 
(5 κόμματα) με ερωτήσεις και υπομνήματα στη Βουλή και την υπουργό πολιτισμού. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο και στην Κατερίνη.
































....................................................................................................................................................







Όταν κάνεις σχέδια, η τύχη έχει τα δικά της...
Ποιος μπορεί να ξεφύγει από την πλεκτάνη της Τύχης;
Το ταξίδι με το BLACK PEARL μόλις ξεκίνησε.
Ζήσε τη διαδρομή, βρες τις απαντήσεις...

BLACK PEARL...Το μυθιστόρημα μιας αληθινής ζωής.

(ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΙΑΝΟΣ, PUBLIC, E-shops & MATI BOOKSTORE

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
"BLACK PEARL"...
Εκδόσεις ΜΑΤΙ.   615 σελίδες, 18 ευρώ