31.5.24

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, Κέντρο Τεχνών "9 Μούσες"... Όταν ο ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ προκαλεί με το ελάχιστο, πολλά ! 50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου, στο Κέντρο Τεχνών "9 Μούσες" στον κέντρο της Κατερίνης, με τίτλο «Μινιμαλισμός».
Οι φωτογράφοι, Παντελής Αϊναλής, Χριστίνα Δεμερτσίδου, Αλέξανδρος Δερβίσης, Σούλα Ιωαννίδου, Ουρανία Μπίνου, Γεωργία Παπαδοπούλου, Μαρία Σπυριδοπούλου, Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου,  της φωτογραφικής ομάδας “Ίριδα” της Εστίας Πιερίδων Μουσών, μας εκπλήσσουν με τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες τους.
Ο μινιμαλισμός στην φωτογραφία 
αποτυπώνει  τη σύνθεση ελάχιστων στοιχείων, δηλαδή σχημάτων, χρωμάτων και γραμμών μεταδίδοντας την ιδέα, προκαλώντας συναισθήματα αλλά και την "ξεχωριστή" ματιά του καλλιτέχνη. Οι φωτογραφίες εκπέμπουν δυναμισμό και στέλνουν το μήνυμα.
Η έμπνευση των φωτογράφων, "κλειδώνεται" μέσα από ένα κλικ δημιουργώντας "νέες" εικόνες, που αποτυπώνουν αυτό που μεταφράζεται ως τέχνη. Μαγικές φωτογραφίες που χαρακτηρίζουν την οπτική του κάθε καλλιτέχνη φωτογράφου απέναντι στο χώρο και στην χρονική στιγμή, μια στιγμή και μια αιωνιότητα που δίνουν "προσωπική ταυτότητα" στον δημιουργό... Το αποτέλεσμα μας εκπλήσσει πόσω μάλλον όταν η φωτογραφία κάποιες φορές, δεν είναι αυτό που βλέπουμε, αλλά αυτό που φαντάζεται ο φωτογράφος...! "
   

     
Μια τυχαία συνάντηση, οι συμμαθητές, δικηγόρος Μανώλης Παπάς και ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος με τους δημιουργούς της καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Έκθεσης,   στις "9 Μούσες"...