27.5.24

7η Art Thessaloniki International Contemporary.Συμμετείχαν(και) Κατερινιώτες εικαστικοί- Το OlymposVoice ήταν εκεί. 90 φωτο


Η Art Thessaloniki International Contemporary Fair, η έκθεση που είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Μαίου 2024, ανοίγοντας τις πύλες της παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα την Πέμπτη 23 Μαίου...
  


Η Art Thessaloniki διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Παντελή Τσάτση και με τη συμμετοχή 80 γκαλερί και projects απ’ όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ). 

Η πολιτιστική πλευρά της τέχνης προβλήθηκε επικουρικά στην Art Thessaloniki με την  συμμετοχή του Hellenic Diaspora Foundation (Ίδρυμα της Ελληνικής Διασποράς), που ανέβασα βόρεια στη ΔΕΘ έργα των Lucas Samaras, Chryssa, Takis, Lynda Benglis, Philolaos, Peter Voulkos, Stamos, Yiannis Bouteas και William Baziotes. 

Συμμετείχε  η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο «Κωνσταντίνου Ξενάκη» του Δήμου Σερρών. 

Τιμώμενη καλλιτέχνης για το 2024 ήταν  η διεθνώς καταξιωμένη OPY ZOUNI. 

Παράλληλα για 4η συνεχόμενη χρονιά και σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος η Art Thessaloniki παρουσίασε τα βραβεία MATAROA για νέους καλλιτέχνες ως 33 χρόνων, ενώ για 2η χρονιά δόθηκε η ευκαιρία και σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην έκθεση με τα δικά τους projects.

   
















































































Το OlymposVoice 
 επισκέφθηκε την
 7η Art Thessaloniki 
International Contemporary
και επισκέφθηκε την έκθεση αλλά και τα περίπτερα με τη συμμετοχή των Πιεριέων εικαστικών