ΠΗΓΗ: ΚΑΤΑΦΥΓΙ (instagram)
28.11.22
Γλυκό του κουταλιού συκο
1 κιλό σύκα μικρά, 1 κιλό ζάχαρη ,2 ποτήρια νερό,αμύγδαλα και γαρύφαλλα και 1 κουταλιά της σούπας ξυνο και 1 βανιλια.καθαρίζουμε τα σύκα από κάτω και πάνω με τη μύτη του μαχαιριού παίρνουμε ένα ξύλο από σουβλάκι και κάνουμε τα περνάμε από κάτω προς τα πάνω τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα πλυμένα με μπόλικο νερό να βράσουν για 10 λεπτά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό και έχοντας ρίξει μέσα μία κουταλιά της σούπας ξινό και τα αφήνουμε για 4 με 6 ώρες μετά τα σουρώνουμε και τα ζουλαμε ελαφρώς να φύγει το περιττό ζουμί τοποθετούμε ένα αμύγδαλο από κάτω και ένα γαρύφαλλο στην επάνω μεριά του συκου.βαζουμε το σιρόπι να βράσει για 2 με 3 λεπτά ρίχνουμε τα σύκα μέσα τα αφήνουμε για 20 λεπτά...