3.10.24

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Όμορφα πράγματα στο περίφημο Σινέ Ελευσίς!

Προβολές Ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών με αναφορές στους άξονες της Οικολογίας, της Αρχαιολογίας και της Ανθρωπογεωγραφίας. Στην πορεία μας για τη ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ το 2025, Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ σε συνεργασία με την 2023 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ξεκινάει προβολές και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Ελληνικό ντοκιμαντέρ.Μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες που έχουν ξεχωρίσει στην Ελληνική παραγωγή μέσα στα τελευταία 50 χρόνια, και προβάλλονται, σχεδόν όλες, για πρώτη φορά στην Ελευσίνα.
Οι ταινίες θα παρουσιαστούν στο ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ από 7/10 μέχρι και 16/12, ενώ οι προβολές ντοκιμαντέρ θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.
Μετά από κάθε παράσταση οι δημιουργοί θα μας μιλήσουν για την τέχνη του ντοκιμαντέρ και τις ταινίες τους και θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με το κοινό.

Ιδιαίτερα για τις 2/11, πολύ κοντά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, θα υπάρξει ομιλία σχετική με την Κατοχή, την Εθνική Αντίσταση και την Απελευθέρωση και προβολή ανάλογου ντοκιμαντέρ με αναφορά στην πόλη μας.

Παράλληλα, τις ημέρες των προβολών, θα υπάρχει έκθεση στο φουαγιέ του ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ, με εξοπλισμό και τεκμήρια των παλιών κινηματογράφων της Ελευσίνας.