31.8.24

ΑΠΑΝΟΙ -ΑΚΑΤΝΟΙ....Ποδοσφαιρικό Αντάμωμα απανταχού Νέο Εφεσιωτών με πολλά γκολ και γέλιο ! 100 ΦΩΤΟ

 Μια ωραία πρωτοβουλία της νέας γενιάς των κατοίκων της Νέας Εφέσου του πάλαι ποτέ χωριού το Στουπί που έγινε το καταφύγιο των προσφύγων του 1922 στην Πιερία, με σατιρική διάθεση στις διακρίσεις άλλων δεκαετιών που πλέον έχουν ξεθωριάσει στο χρόνο στη σύγχρονη εποχή! Μικροί, μεγάλοι, άντρες γυναίκες και παιδιά, συναντήθηκαν στην Ακαδηνία FC OLYMPIANS του Χ. Βελώνη και ξεκίνησαν το 1ο ποδοσφαιρικό αντάμωμα! 
Αφού ... συμπλήρωσαν ομάδες τόσο οι κάτοικοι του κάτω χωριού των εντοπίων "οι ΑΚΑΤΝΟΙ" όσο και του πάνω χωριού των προσφυγικής καταγωγής "οι ΑΠΑΝΟΙ", ξεκίνησαν τον αγώνα προσφέροντας πολλά γκολ, θέαμα και γέλιο με τα πειράγματα και εντυπωσιακές ατάκες που ακουγόταν τόσο στον ...αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα, που στην πλειοψηφία αποτελούνταν από ...γυναίκες !!!
Όσο αφορά την εικόνα του αγώνα, (αν παραβλέψουμε ότι κατά διαστήματα οι ομάδες έπαιζαν με περισσότερους παίκτες, ποτε η μία πότε η άλλη), μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο σε απόδοση και γκολ!!
Και αυτό φάνηκε στο χειροκρότημα!!
Τελικό σκορ...9-9 !
Ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι ...ενδεχομένως να χτυπάνε ακόμη !!!

Ήταν μια ωραία πρωτοβουλία, που ενώνει τις νέες γενιές κι ενισχύει τη συνύπαρξη, την αγαστή συνεργασία και τις κοινωνικές σχέσεις.
Με την ευχή το 2025, το αντάμωμα να συνεχιστεί και να καθιερωθεί... με περισσότερες συγκινήσεις και άφθονο γέλιο!!!