2.7.24

Ενημέρωση ΟΡΦΕΟ για το πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου στην πρόεδρο ΕΟΤ και δημοσιογράφους του ρεπορτάζ τουρισμού

Με φόντο την αέναη εκφραστικότητα που αποπνέουν η ιερότητα του αρχαίου θεάτρου Δίου και το εκστατικό τοπίο του βουνού των θεών, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024, στην πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου και τους συνοδεύοντάς την δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ.

Η κ. Γκερέκου το πρόσφατο Σαββατοκύριακο με αφορμή την τέλεση του Μαραθωνίου δρόμου του Ολύμπου, ήταν προσκεκλημένη από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, συνδιοργανωτές του εγχειρήματος.

Δράττοντας την ευκαιρία ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. το Σαββατόβραδο 29 Ιουνίου 2024, αλλά και δημιουργώντας ένα περίλαμπρο τοπίο στον ευρύτερο χώρο του ανακαινισμένου αρχαίου θεάτρου της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, γνωστοποίησαν στην πρόεδρο και τους δημοσιογράφους το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων. Επί της υποδοχής και παρουσίασης με τη συνοδεία εικόνων, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της προέδρου του Ε.Ο.Τ. Άντζελας Γκερέκου, ότι: «Πενήντα τρία χρόνια, το Φεστιβάλ Ολύμπου παράγει, συνδέει ανθρώπους, χώρες, έργα πολιτισμού, θέατρο, μουσική, εικαστικά δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους του Δίου, δίπλα στα μουσεία μας. Το φεστιβάλ είναι ένα τεράστιο όχημα που μπορεί να ταξιδέψει τον τόπο παντού».

Παράλληλα όλοι οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Δίου από την προϊσταμένη της ανασκαφικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αρχαιολόγο, Ελένη Παπαγιάννη.