Στη σύσκεψη εκ μέρους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Τσερτικίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Σεραφείμ, η ταμίας κα. Ιωάννα Ντανά και το μέλος κ. Νικόλαος Γκανάτσιος. Από την πλευρά τους τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν τα ζητήματα του κλάδου τους, όπως οι νοθείες και οι ελληνοποιήσεις μελιών που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ αιτήθηκαν ενίσχυση προς τους παραγωγούς λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής του μελιού.
Από την πλευρά του ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και του Ελληνικού σήματος στο μέλι. Τόνισε πως η βέλτιστη άμυνα στις νοθείες και τις παράνομες ελληνοποιήσεις είναι η άσκηση ενδελεχών αγορανομικών ελέγχων.
Σημείωσε, μάλιστα, πως οι αρχικές επιφυλάξεις και ενστάσεις για το Ηλεκτρονικό Μητρώο κάμφθηκαν, καθώς ο κόσμος της Μελισσοκομίας κατανόησε την χρησιμότητά του , γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση των ενταγμένων μελισσοκόμων σε αυτό.
Ακόμη, συζητήθηκε η παραχώρηση αυτόνομου χώρου στέγασης του Συλλόγου πλησίον των εγκαταστάσεων του Κέντρου ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Κατερίνης, με το πρώτο βήμα για την ικανοποίηση του αιτήματος των μελών του Μελισσοκομικού Συλλόγου να γίνεται με άμεση επικοινωνία του Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν.
Από την πλευρά του ο κ. Μπαραλιάκος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την ανταπόκριση του ΥΠΑΑΤ τόσο στα προβλήματα των μελισσοκόμων της Πιερίας όσο και πιο συγκεκριμένα στο ζήτημα της στέγασης του Συλλόγου αλλά και τη γενικότερη ενασχόληση του κ. Κεδίκογλου με το ελληνικό μέλι, το οποίο έχει δεχθεί σημαντική ώθηση επί των ημερών του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η μελισσοκομία στην Πιερία είναι ένας παραγωγικός κλάδος με υποσχόμενες προοπτικές. Με τον μελισσοκομικό Σύλλογο και τα μέλη του επικοινωνούμε τακτικά ώστε κάθε δυσκολία που προκύπτει να αντιμετωπίζεται και να δρομολογούνται λύσεις. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο και όσες φορές χρειαστεί και με τον κ. Υφυπουργό επιδιώκοντας την στήριξη του κλάδου».