6.9.24

Θεσσαλονίκη: Το Hub 26 βάζει σε νέα εποχή τη δυτική είσοδο της πόλης

Την τιμητική του έχει το πρώτο μεγάλης κλίμακας βιοκλιματικό, πράσινο επιχειρηματικό πάρκο της Θεσσαλονίκης, το Hub 26, στη δυτική είσοδο της πόλης, καθώς σήμερα το απόγευμα εγκαινιάζεται παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον δεν προκύψει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά του, λόγω των πολλών εκδηλώσεων εν όψει της 88ης ΔΕΘ.

Το νέο πράσινο συγκρότημα γραφείων της Dimand στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, που θα παραδίδεται σταδιακά, αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στον κλάδο των ακινήτων της πόλης, η οποία σημειωτέον δεν διαθέτει απόθεμα σύγχρονων, υψηλών προδιαγραφών, γραφειακών χωρών, την ώρα μάλιστα που η ζήτηση από πολυεθνικές βαίνει συνεχώς αυξανόμενη.

Το Hub 26 αποτελεί το πρώτο από τα μεγάλα projects που υλοποιεί η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, με συνολική επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ, επιδιώκοντας να μεταμορφώσει τη δυτική είσοδο της πόλης.

Το συγκρότημα γραφείων βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, σε όμορο οικόπεδο με τις νέες εγκαταστάσεις της Παρευξείνιας Τράπεζας και απέναντι από την πρώην ζυθοποιία ΦΙΞ. Το συγκρότημα γραφείων εκτείνεται σε ακίνητο συνολικής επιφανείας 7.704 τ.μ., αποτελούμενο από τέσσερα κτήρια, με δύο επίπεδα 230 υπόγειων χώρων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων, με το συνολικό εμβαδό ανωδομής και υπογείων να αγγίζει τα 31.000 τ.μ. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Gold.

Η αρχή θα γίνει από την Παρευξείνια Τράπεζα

Ποδαρικό στο Hub 26 αναμένεται να κάνει τον Ιανουάριο του 2025 η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια), η οποία -έναντι τιμήματος 16 εκατ. ευρώ- θα στεγάσει εκεί την ιδιόκτητη έδρα της, εμβαδού 5.170 τετραγωνικών.

Με αυτόν τον τρόπο αποκτά, 25 χρόνια μετά την εγκατάστασή της στη Θεσσαλονίκη, τους δικούς της χώρους, όπου θα βρίσκονται οι πάνω από 200 εργαζομένοι της.

Χώροι του Hub26 έχουν μισθωθεί και σε άλλες μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα έχει προσυμφωνηθεί να αγορασθεί από την Prodea Investments.