19.8.24

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Οι "ΑΝΑΜΕΝΟΥΣΕΣ"… του γνωστού εικαστικού Αστέρη Γκέκα στο ξενοδοχείο Νεφέλη στο Βολο... 50 φωτογραφίες

Το ΟΡΥΧΕΙΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΧΑΡΑΞΕΩΝ και ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ... έπιασε λιμάνι στο Βόλο στο NEFELI HOTEL. 
Εκεί οι ΑΝΑΜΕΝΟΥΣΕΣ… σας υποδέχονται ως 2/9/2024, στους φιλόξενους κλιματιζόμενους χώρους του ξενοδοχείου. 
Υποδέχονται τους επισκέπτες της πόλης, το φιλότεχνο κοινό, αυτούς που ήρθαν και αυτούς που δεν έφυγαν.
"Υπάρχουν ακόμα φεγγάρια και άσπρα καράβια όνειρα,  για όσους θέλουν να κοιτούν ψηλά, να ονειρεύονται αισιότερες μερες για όλο τον κόσμο, άλλωστε ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ
 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ..." γράφει στην ανάρτησή του ο γνωστός Πιεριέας εικαστικός και συνεχίζει: 
" ο καθένας αρματώνει το σκαρί του κατά πως θέλει, ακόμα διαλέγει και ανέμους να του έρθουν όλα βολικά …Τα δικά μου καράβια έχουν κεντημένα πανιά και ξάρτια να συνομιλούν με κάθε άνεμο αλλά και να θυμίζουν τα κεντήματα των κοριτσιών και τα όνειρά τους στις αναμονές τους στο μουράγιο.
Ο εκλεπτυσμένος χώρος του NEFELI HOTEL "στολίστηκε" με τα έργα, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες της πόλης, Έλληνες και ξένους τουρίστες φιλότεχνους στο μαγικό κόσμο των ονείρων, των πόθων και των χρωμάτων.

Ο Αστέρης Γκέκας σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, βρίσκεται εκεί, δουλεύοντας ασταμάτητα τα επόμενα έργα του, ξεναγώντας με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και τον μελίρρυτο λόγο του με σφήνες "Λιτοχουρνής" ντοπιολαλιάς κάθε επισκέπτη. Σμίγοντας εκεί στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, το παρελθόν με το παρόν, την παράδοση και τη δημιουργική του φαντασία, μέ την ιδιότυπη, προσωπική του τέχνη και τεχνική, σε ξύλο και χαρτί, σε χαρακτικά, η τέχνη της εγχάρακτης ζωγραφικής, της ξυλογραφίας... Τα έργα του είναι έργα βγαλμένα μέσα από τελετουργίες με την παρότρυνση των μεγάλων ποιητών, της μουσικής, και της δύναμη του έρωτα.Τα δικά του χειρόγραφα ποιήματα, συνοδεύουν συχνά πυκνά  τα έργα του. Χρώματα και λέξεις μετουσιώνονται σε έργα εικαστικά. Σε έργα διαχρονικά. 
 Πολυταξιδεμένος, μαγεμένος από την πατρίδα Ελλάδα, την Πόλη του φωτός το Παρίσι και το Μπουένος Άιρες, με διαφορετικές προσλαμβάνουσες και παραστάσεις, δημιουργεί. Τρεις πόλεις, τρεις τόποι που σχετίζονται με τις μνήμες του και τους πόθους, το χθες και το αύριο, δημιουργώντας στο σήμερα.
Στους γκρίζους καιρούς που το πέπλο του πεσιμισμού απλώνεται πάνω από τον τόπο θαρρείς να κρύψει το φας, η τέχνη του Αστέρη Γκέκα αντιστέκεται έχοντας στο δισάκι του τα τάματα για το αύριο. Για το φως. Για την ελπίδα. Τη συνέχεια. Για τα ταξίδια που όλοι ονειρευόμαστε, αρκεί να κουβαλάμε μαζί μας πιστοποιητικά αγάπης και καλοσύνης. Η έκθεσή του έπιασε λιμάνι, στο λιμάνι του Βόλου και οι ΑΝΑΜΕΣΟΥΣΕΣ του σας περιμένουν, να σας υποδεχτούν και να σας ταξιδέψουν.
Τα έργα του ΑΣΤΕΡΗ ΓΚΕΚΑ κοσμούν ιδιωτικές συλλογές και Γκαλερί,  σε Ελλάδα,  Ευρώπη και Λατινική Αμερική.