2.6.24

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης στο Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ- Ένα δυναμικό κι εξωστρεφές σχολείο στο Πανελλήνιο-ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΛΤΙΟΥ

Ιδιαίτερα εκτενές ρεπορτάζ - αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- Τηλεόραση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης ως ένα από τα πιο δυναμικά και εξωστρεφή σχολεία αυτού του είδους, που δίνει μια ιδανική "δεύτερη ευκαιρία" στους ενήλικες συμπολίτες μας για απόκτηση του απολυτηρίου γυμνασίου καθώς και την ανάπτυξη πληθώρας δεξιοτήτων.
Συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού με την δημοσιογράφο, κ. Έλενα Χελβατζόγλου,  επισκέφθηκαν το ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για να πραγματοποιήσουν το ρεπορτάζ, το οποίο προβλήθηκε δύο φορές, ανήμερα του Πάσχα στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και τη 2η ημέρα του Πάσχα στο μεσημεριανό δελτίο με διάρκεια περίπου 4 λεπτά.   
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης αριθμεί φέτος 66 ενήλικες εκπαιδευόμενους με στόχο την απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου και λειτουργεί κάθε απόγευμα από τις 17.00 έως τις 20.30 στο 4ο Γυμνάσιο (πλησίον του Πάρκου Κατερίνης).
Η φοίτηση σ' αυτό διαρκεί 2 σχολικά έτη και η γνώση παρέχεται με τρόπο εύκολο, ευέλικτο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εκπαιδευομένων σε συνδυασμό με πλούσιες δράσεις.
Πρόκειται για το μοναδικό τέτοιο σχολείο στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.  
"Συγκινητικό είναι όταν βλέπεις τους μαθητές σου, να έρχονται με τα ρούχα εργασίας στο σχολείο, με χαμόγελο και δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό τους. Συγκινητικό επίσης είναι όταν φέρνουν στο σχολείο τα παιδία και τα εγγόνια τους για να τα γνωρίσουν στους συμμαθητές τους. Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στα όνειρά τους και αυτή την παρέχει το σχολείο μας..." ανέφερε στο σχετικό ρεπορτάζ η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης και Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Χρυσαυγή Δριστά.