συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, τα «ΛΒ’ ΠΑΤΡΙΑ», από τον πολιτιστικό σύλλογο Ράχης Πιερίας «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ».
Ειδικότερα, παρουσία πλήθους φίλων της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού από την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή και αφού προηγήθηκε χαιρετισμός του προέδρου του συλλόγου Δημήτρη Ντούρου έγιναν οι εξής ομιλίες:
«Η επανάσταση στον Όλυμπο και στα Πιέρια» από τον Γιάννη Καζταρίδη, Φιλόλογο – Συγγραφέα, Διευθυντή της ΔΙ.ΔΕ.Πιερίας, «Οι Ολύμπιοι Κλεφταρματωλοί, ως πρωτοστάτες των διαχρονικών αγώνων κατά των τυράννων και πρωτουργοί διοργάνωσης και πραγμάτωσης της Εθνεγερσίας του 1821» από τον δάσκαλο – ιστορικό ερευνητή Νικόλαο Σαιδέ, «Το Βασίλειο και η Ιερά Μονή της Πέτρας: Θρύλοι & Παραδόσεις» από τον δάσκαλο – συγγραφέα Μέλλιο Πίτσια & «Πόσον, άραγε εμείς οι Νεοέλληνες, νοιώθουμε την κληρονομιά των προγόνων μας;» από τον Μοναχό π. Λουκά Φιλοθεΐτη.
Τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.
Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά
Εξάλλου, το βράδυ του Σαββάτου, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο της Ράχης επικεντρώθηκε σε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με την συμμετοχή των εξής συλλόγων: Χορευτικό τμήμα ΔΗΚΕΠΑΠ Δήμου Πυλαίας – Πανοράματος, Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης Πιερίας «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ» και σε Μουσική Βραδιά με τους: Ντίνο Ντούρο (κλαρίνο), Θωμά Γρηγορόπουλο (τραγούδι), Γιάννη Κουσουλάκη (βιολί), Νίκο Μπίνια (κρουστά), Σάκη Καστανάρα (λαούτο), Βασίλη Κατσαμάγκα (Γκάϊντα).
Οι φετινές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου με εθελοντική αιμοδοσία.