4.2.20

431.000 ευρώ το ύψος των δωρεών στο ΓΝΚ από τον Ελληνογερμανικό σύλλογο του Αμβούργου και την Καλλιόπη Τρίγκα

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.
Ο Ελληνογερμανικός σύλλογος του Αμβούργου, Αλληλεγγύης για το Ελληνικό, δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης δυναμικά και ενεργά τα τελευταία 4 χρόνια και συνεχίζει την στήριξή του με μπροστάρισα την Πρόεδρο και ιδρύτρια του συλλόγου, Καλλιόπη Τρίγκα, με καταγωγή από τα Καταλώνια Πιερίας. Η Καλλιόπη με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που αποτελείται από Γερμανούς Αμβουργιανούς επιστήμονες, επέλεξαν συνειδητά να διαθέσουν μηχανήματα και Ιατρικό υλικό στο Νοσοκομείο μας (και βέβαια και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας), αλλά και το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που βρίσκεται στον στόλο του ΕΚΑΒ. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της προέδρου κας Καλλιόπης Τρίγκα Brandstater: «Επιλέξαμε συνειδητά το Νοσοκομείο Κατερίνης που εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε με σκοπό την καλύτερη λειτουργία χωρίς ελλείψεις προκειμένου να γίνεται το έργο του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ευκολότερο και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικότερη νοσηλεία στους ασθενείς της Πιερίας".
Αξίζει να σημειωθεί πως η Καλλιόπη και το τεράστιο έργο του συλλόγου, είναι γνωστά, πέρα από το Αμβούργο και σε όλη την Γερμανία. Ενώ μεγάλα ΜΜΕ έχουν προβάλλει πολλά αφιερώματα με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ για το θεάρεστο έργο τους. Η Καλλιόπη σε δήλωσή της μεταξύ άλλων ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενη, εκπροσωπώντας και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας, που μέσα από αυτόν μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθώ τον τόπο μου και φυσικά με την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια με τον πρώην διοικητή κ. Ανέστη Μυστρίδη, με τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ανέστη Μπεκριδέλη, με τους Ιατρούς των τμημάτων, για όλη αυτή την υπέροχη συνεργασία μαζί τους, την διάθεση και την αγάπη που έχουν να πάει μπροστά το νοσοκομείο μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε κι ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά, τον υπεύθυνο του τεχνικού εξοπλισμού κ. Ζαχαρία Τσιμπονίδη, αυτόν τον ακούραστο άνθρωπο, με τον οποίο από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε στο νοσοκομείο, ταιριάξανε οι χημείες μας και ξεκίνησε ένας ωραίος δυνατός αγώνας. Ευχαριστώ θερμά την φίλη μου δημοσιογράφο την Μαρία Βαλσαμίδου, η οποία με παρότρυνε με μεγάλη επιμονή, να πάμε να καταγράψουμε τυχόν ανάγκες και να βοηθήσουμε το δικό μας νοσοκομείο στον τόπο μας. Αυτή ήταν η αφορμή να ξεκινήσουμε το έργο μας στον τόπο μου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα με χίλιες δυσκολίες, από γονείς του μόχθου που αναγκαστήκαμε, τότε εγώ 10 χρόνων παιδάκι, να μεταναστεύσουμε με χίλιες δυσκολίες στην Γερμανία, για μια καλύτερη ζωή. Από εκείνη την ημέρα της πρώτης επίσκεψής μου με την Μαρία στο νοσοκομείο, ξεκινήσαμε να καταγράφουμε μαζί με τον Ζαχαρία τις ελείψεις των μηχανημάτων. Συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη να στηρίζουμε το νοσοκομείο μας και αποφασίσαμε και με τον νέο διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, τον κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, την συνέχιση της συνεργασίας μας. Τους ευχαριστώ θερμά. ".. Αυτά ήταν μερικά απ' τα λόγια της Καλλιόπης.
Αξίζει να σημειωθεί πως
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κατερίνης, σύμφωνα με τον νόμο 3329 (Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις) αποφάσισε τις αποδοχές των δωρεών υπέρ του Νοσοκομείου και μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής & παράδοσης, τα μηχανήματα εντάχθηκαν επίσημα στο υλικό του.
Σήμερα με αφορμή την παράδοση υλικου για ψυχοτέστ παιδιών για το ψυχιατρικο τμήμα της 25ης Μαρτίου που έγινε στο νοσοκομείο Κατερίνης από την Καλλιόπη Τρίγκα, παρουσία του διοικητού, εξασφάλισα την λίστα των δωρεών του συλλόγου για την ενημέρωση του κοινού.
Σύνολο δωρεών 431.000 ευρώ.
Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου. Για το ράδιο Διόνυσος 89,2.